Så skapas din beställning – från design till leverans

Från det att att du klickar på KÖP här på Text & Art och genomför en beställning så sätts ett helt maskineri igång – eller ja, det är väl att ta i. Sanningen är att det är jag, Emil, som springer runt som en tok mellan dator och printer för att fixa i ordning din beställning. Vissa steg är automatiska, andra är manuella. Men jag har jobbat hårt och noggrant för att hela processen skall gå så snabbt och smidigt som möjligt. Jag sköter själv allting från att designa din poster, till att trycka den och vidare till att paketera den noggrant inslagen i papper och placerad i en försluten papperstub som i sin tur placeras i en kartonghylsa för att inte rulla i transporten.

Steg 1: Design

Vissa posters är ju av standardtyp, det vill säga att du köpt en färdigdesignad poster. Den typen är ju med andra ord redan “digitalt skapad” av mig. Så då printar jag ut din poster direkt. Men kanske har du beställt Kärlekskartan, en bröllopsposter eller en helt familjeposter – då har jag ett superskoj arbete framför mig med att designa din poster. En stund tillsammans med en kopp kaffe, lite Spotify och min dator så har jag din poster färdigdesignad inom ett par dagar. Du får se ett designutkast som jag mailar dig och om du sedan godkänner det så trycker jag din poster.

Steg 2: Tryck / utskrift

Din poster trycks i min storformatsprinter. Ett monster till maskin som trycker posters upp till 61cm breda. Jag printar posters dagligen och den får därför jobba en del. Din poster trycks troligtvis samma dag som din beställning läggs, eller ibland dagen efter. När din poster skrivits ut i storformatsprintern på ett 180g-papper så skriver jag också ut din följesedel och frakthandlingar.

Steg 3: Paketering

Paketeringen är något jag är väldigt stolt över. Jag har testat lite olika lösningar och kommit fram till en som är både snygg, effektiv och prisvärd. Din poster rullas först ihop och hålls ihop av en gummisnodd. Den omges sedan av ett fint omslagspapper innan den placeras i en papperstub som ska skydda postern under leveransen. Tuben försluts med två plastlock i vardera ände. För att ytterligare säkerställa att postern inte skadas under transporten så omges tuben av en kartonghylsa. På så sätt hindras tuben från att rulla – något som kan vara ett problem i transportbilen. Emballaget får sedan sin fraktsedel. Och vips, så har vi en leveransklar order!

Steg 4: Leverans

När ordern är packad och redo så lämnar jag in den till Postnord efterföljande morgon. Om de sedan gör det de ska (det kan man ju ha olika synpunkter på) så har du den dagen efter. Alltså två dygn efter din beställning lagts (posters som behöver skräddarsys eller designas tar såklart lite längre tid). Du får ett sms eller mail när du kan hämta ut din poster på ditt lokala utlämningsställe. Förhoppningsvis har den hittat rätt utan några komplikationer! Skulle så inte vara fallet så slänger du bara iväg ett mail till info@textart.se så får jag ta en titt på vad som gått snett!

Tack för att du handlar hos Text & Art.

signatur